Online leningen vergelijken

De drempel om een lening af te sluiten is een stuk lager geworden, mede omdat men gedurende de economische crisis sneller een lening afsloot. Ook nu de crisis grotendeels voorbij is, kiezen veel mensen voor een financiële extra aan de hand van een lening. Banken en kredietverstrekkers spelen handig in op deze vraag, door hun leningen online aan te bieden. In dit artikelen we vertellen we meer over een aantal leningen. We behandelen, ook de komende weken, veelvoorkomende leningen, maar ook minder bekende leningen. In dit artikel staan de volgende leningen centraal:

Effectenkrediet
Het effectenkrediet is een lening die effecten als onderpand heeft. Dit is vrijwel vergelijkbaar aan een rekening-courantkrediet. De effecten worden aan de bank in onderpand gegeven, gedurende de looptijd van de lening. Zo wordt ook een pandovereenkomst getekend. Het maximum te lenen bedrag hangt af van een afgesproken maximum en van de dekkingswaarde van de effecten. Uiteraard kan die waarde stijgen of dalen. Zodra er sprake is van daling, zal de bank de cliënt vragen om op korte termijn geld bij te storten. Wanneer dat dit gebeurt, zal de bank de effecten beginnen te liquideren.

Flexibele kredieten
Een andere benaming voor het flexibele krediet is de doorlopende lening. Zoals de naam al zal doen vermoeden, is het doorlopend krediet vooral een flexibel krediet. Dat komt door een aantal belangrijke factoren. Zo bepaal je van tevoren een leenbedrag, maar betaal je alleen lente over delen die je ook echt hebt opgenomen. Daarbij kun je tussentijds boetevrij extra geld aflossen. Maar, wanneer je het geld weer nodig hebt, kun je na het aflossen ook weer geld opnemen, tot aan de kredietlimiet.

Annuïteitenlening
Bij een annuïteitenlening vinden de maandelijkse betaling van de rente en die van de aflossing plaats door middel van annuïteiten. Dat betekent dat periodiek steeds hetzelfde bedrag wordt betaald aan de bank of kredietverstrekker. Deze lening houdt zichzelf in evenwicht wat betalingen betreft, omdat de annuïteit een aflossingsdeel bevat. Daardoor daalt de periodieke verschuldigde rente, maar worden de aflossingen steeds groter.

Advies
Bovenstaande informatie dient als advies bij het vinden van de juiste lening. Om nog beter voorbereid te worden kun je op het internet op zoek naar meer informatie. Via deze website hopen we dat die informatie binnen handbereik ligt. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd bij een bank of kredietverstrekker langs gaan. Zij zullen je informatie kunnen geven die van toepassing is op je eigen situatie.